משבר הדיור בישראל – מה קרה למחירים בעשור האחרון?

למעלה ממיליון עסקאות בוצעו בשוק הדיור בישראל מאז יולי 2011, הלקוח הישראלי מוכן לשלם היום הרבה יותר על דירה, לקחת הלוואת משכנתה יותר גדולה- ולהתגאות בכך שרכש נכס. 

זה מצטרף לעובדה שמשרד התיווך barhome הממוקם בהרצליה ב׳, שכונת פרבר יוקרתית בעיר הרצליה, המלווה עסקאות נדל״ן באיזור השרון במשך למעלה מעשור, מבחין בעובדה שלקוחות שרכשו דרך המשרד נכס בעבר חוזרים אלינו למטרת מכירה ושדרוג הנכס הקיים והמספרים מדברים בעד עצמם.

שדרוג ההון העצמי ואפשרות שדרוג לנכס ״יקר״ יותר בקפיצות זמן ההולכות ומתקצרות בין היתר שיפור המיקום בתוך העיר הרצליה לשכונות יוקרתיות יותר, כגון הרצליה פיתוח והרצליה ב׳ או הרצליה הירוקה.

משבר הדיור בישראל

ועדת טרכטנברג

בשנת 2011, בעקבות המחאה החברתית, הוקמה ועדת טרכטנברג וזה מה שהיא הציגה: "בשנים האחרונות חלה עלייה חדה במחירי הדיור. משנת 2007 ועד לרבעון הראשון של שנת 2011 עלו מחירי הדיור בכ-50% בערכים נומינליים… מגמת עליית המחירים ניכרת גם בשוק הדיור להשכרה.

מחירי שכר הדירה עלו מאז שנת 2007 בשיעור נומינלי של 32%".

הבעיות שעליהן הצביעה הוועדה לא נפתרו, אנחנו למדנו לחיות איתן: מאז פורסם דוח הוועדה בספטמבר 2011, מחירי הדירות עלו בכ-50% נוספים והגיעו לשיא שב-2011 היה בלתי נתפס.

דירה ממוצעת שנרכשת כיום עולה למעלה מ-1.6 מיליון שקל; מספר המשכורות קפץ ל-143, לאחר שכבר נשק בשנים שעברו אל כ-150 ירד אל מתחת ל-140 משכורות, ועלה שוב בעקבות עליות המחירים האחרונות.

ישראל נמצאת בטופ העולמי מבחינת היחס בין מספר המשכורות לרכישת נכס, ומאז תום הסגר הראשון לקורונה, נרשמת התנפלות חסרת תקדים על דירות, ושיאי המשכנתאות נשברים.

זה כמובן מצטרף לעבודה שמשפרי הדיור, פלח עיקרי בטיפולו של barhome – משרד תיווך בהרצליה, נהנה מעליית המחירים של דירותיהן, אותן רכשו במהלך העשור האחרון, עלייה המאפשרת שדרוג ותשלום נכבד על הנכס הבא אליו הם עוברים, וכך מסתובב לו גלגל ומאיץ את עליות המחירים האחרונות שאנו חווים לאחרונה.

למידע נוסף אודות השקעות נדל"ן בישראל – לחצו כאן

השינויים הנלווים: ירידת הריבית ועליית השכר

שיפור שמייצר אפשרויות גדולות יותר לרכוש נדל״ן בשכונות יוקרתיות ונכסים יוקרתיים יותר בדגש על הרצליה ב׳ והרצליה פיתוח.

אז מה קורה כאן? ישנם מספר פרמטרים חשובים.

הראשון הוא  שמצב הישראלים הוטב בשנים האחרונות, הריבית הריאלית ירדה  בשני שלישים (מכ-3% לכ-1%) והשכר הממוצע, עלה ביותר מ-30%, ל-11.5 אלף שקל בחודש.

שני הפרמטרים הללו מקלים כיום על רכישת דירה, משום שהם מאפשרים לרוכשי הדירות לקחת משכנתאות גדולות יותר.

לזה מצטרף שוק משפרי הדיור שהגדיל את ההון העצמי והנה לנו עליית מחירים שלא עוצרת…

"עליית המחירים הינה תוצאה של מחסור חמור בהיצע הדירות ושל עלייה חדה בביקוש לדיור, בין היתר, על רקע הריבית הנמוכה ששררה במשק עקב המשבר העולמי. המחסור בהיצע הדירות, הנאמד כיום בסך מצטבר לאורך עשור של כ-65,000 יחידות דיור, הינו תולדה של חסמים רבים לאורך שרשרת ייצור הדירה משלב התכנון ועד לגמר הבנייה", כתבה וועדת טרכטנברג  בפרק הדיור שלה.

למידע נוסף אודות שוק משפרי הדיור לחצו כאן

בסיכומו של דבר, הממשלות השונות גם אם הן מקימות וועדות ואף מנסות ליישם את ההמלצות השונות, כוח השוק שדוחף את הגלגל ואת מחירי הנדל״ן בישראל ימשיך לפעול ובכוח רב.

אין צפי לירידת מחירים לא בטווח הקרוב ולא ברחוק וההמלצה החד משמעית של המשרד היא לרכוש נדל״ן ולהחזיק נכס שגם אם הוא אינו למגורים אלא נכס מניב, מהווה התחלה טובה לשדרוג העתידי, ובזה בדיוק אנו מומחים – משפרי דיור.
גם התחלה קטנה היא התחלה חשובה!

לייעוץ והכוונה נוספים נשמח שתצרו קשר עם המשרד.

Barhome נדלן בוטיק.

מאמרים נוספים
עדכון מדרגות מס רכישה 2023

עדכון מדרגות מס רכישה לשנת 2023

עדכון מדרגות מס רכישה לשנת 2023 אז מה היה לנו החודש בעולם הנדל״ו הישראלי ? חוץ מהרבה רעש בתקשורת והרבה ספקולציות (טוב זה לא חדש) עדכון מדרגות מס רכישה נכנס לתוקף ועבר די בשקט , הרבה לקוחות מהמשרד ומכרים לא ממש ידעו על השינוי הזה שקיבל התיחסות מועטה, מדובר בעדכון שנתי של מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירות ראשונה או שניה לשנת 2023.

קרא עוד »
דילוג לתוכן